10 gode råd for at undgå indbrud: 45% flere indbrud i december

Danmark topper statistikkerne over de lande, med flest begået indbrud i hjem og virksomheder, pr indbygger. Følg de 10 gode råd og undgå indbrud:

Danmark har suverænt flest anmeldte indbrud per indbyggere. I forhold til vores nabolande er antallet af anmeldte indbrud i privat beboelse i Danmark 6,5 gange højere end i Norge, 4,5 gang højere end i Tyskland og 3,5 gang højere end i Sverige. Indbrud i beboelser udgør 10 pct. af alt anmeldt kriminalitet i Danmark. Følg de 10 gode råd og undgå indbrud hos dig.

indbrudstyv

Der har været en kraftig vækst i antallet af indbrud i beboelser i Danmark over de sidste knap 10 år. Specielt fra 2005 til 2009 steg det årlige antal indbrud i beboelse fra 30.000 til 49.000. Siden har der kun været en svagt faldende tendens til 42.000 indbrud i 2013.* Kilde: Det kriminalpræventive råd

Spørg man os, skyldes den dalende tendens, at danskerne er begyndt at blive bedre til at sikrer deres hjem, end tidligere. Vi er også blevet bedre til at hjælpe politiet, i form af videomateriale eller billeder fra moderne tyverialarmer, og gode vidneforklaringer fra opmærksomme naboer. Men vi skal blive bedre endnu.

Flere og flere får installeret tyverialarmer og videoovervågningssystemer

Det skyldes dels, at det virker præventivt, og dels at det formindsker tabet. Det er de færreste indbrudstyve, der har lyst til at vække opsigt. Tyven vil nemlig helst bryde ind i steder, hvor der er tid og ro, til at tømme stedet for værdier. Man vil helst heller ikke blive fanget på videoovervågning, for så er chancen for at blive fanget større, end når de ikke bliver fanget på overvågning.

De moderne tyverialarmer informerer dig og dine naboer om indbruddet, mens det står på. Så kan politiet tilkaldes hurtigere, og tyven kan måske tages på fersk gerning.

Skal du ud i juletiden, så er der her 10 gode råd og hente:

  1. Sørg for at have automatiske tænd/sluk kontakter til lys, så det ser ud som om der er nogen hjemme.
  2. Gem dine værdier hvor tyven ikke leder. Eksempelvis i køkkenet eller bryggers.
  3. Sørg for at hække og træer, ikke er for høje, så andre kan se, hvis tyven er indenfor.
  4. Brug gardiner. Det gør det svært for tyven at gennemskue om der er nogen hjemme.
  5. Sæt friske blomster i vinduet.
  6. Fjern eller lås værktøj og stiger væk. De fleste indbrudstyve, bruger det værktøj de finder ude hos dig.
  7. Få naboen til at holde øje med mistænkeligt adfærd, og tømme din postkasse for dig.
  8. Få naboen til at parkerer sin bil i din carport, så der ser beboet ud.
  9. Invester i tyverialarm. Det stresser tyven, så de bruger mindre tid på at lede efter dine værdier. Er det besværligt at stjæle fra dit hjem, springer tyven dit hjem over.
  10. Invester i videoovervågning. Det virker præventivt, og hjælper politiet med at finde gerningsmændene, hvis de løber væk med dine ting. Vi har alle uerstattelige ting i vores hjem.

Vil du have en konsulent forbi, og give et tilbud på en moderne tyverialarm og videoovervågning, så tøv ikke med at kontakte os. Så hjælper vi dig.

Ring 50 13 13 50 eller book online